مردم جامعه جمیعت نمایه

مدتیست که برخی جامعه‌شناسان و روانشناسان ناامید اصرار دارند که جامعه ایرانی خشن و از حاکمیت متنفر است و برای فهم این مقولات هم نیازی به کار علمی نیست.

سرویس سیاست مشرق- چندیست که با پدیده‌ای به اسم "جامعه‌شناسان و روانشناسان ناامید" در ایران مواجه شده‌ایم.

شاید در ابتدای امر چندان معقول به نظر نیاید ولی افکار عمومی ایران به تازگی با کسانی با مدرک جامعه‌شناسی و روانشناسی مواجه شده‌اند که به شدت ناامیدند، صراحتا می‌گویند برای فهم حقایق جامعه ایران نیازی به کار علمی نیست! اشاراتی به براندازی دارند و سخنان سیاه‌نمایانه رجال اصلاحات را درباره مردم تکرار می‌کنند.

جالب است که تمام این حرف‌ها نیز در زیر کت و شلواری به اسم جامعه شناسی و روانشناسی مطرح می‌شود و افراد یاد شده نیز هیچ پاسخگویی یا دلیل یا سندی درباره گفته‌های خود ارائه نمی‌کنند و فقط بصورت روزمره از این تریبون به آن مصاحبه در رفت و آمد هستند.

قابل تأمل آنکه اظهارات آنها شباهت عجیبی با یکدیگر دارد و اگر فقط نام گوینده حذف شود؛ می‌توان نام هریک را به جای دیگری نوشت چون حرف‌هایشان عملاً تفاوتی با یکدیگر ندارد و صرفاً بر القای ناامیدی، فروپاشیدگی جامعه ایرانی و روانی بودن مردم ایران تأکید دارد.

*دچار تنفریم و تنفر یعنی براندازی/ ادعاهایی که می‌گویند نیاز به کار مطالعاتی عمیق و علمی نداریم!

مثلا چندی قبل "محمد فاضلی" جامعه‌شناس در یک مصاحبه تفصیلی با روزنامه همشهری (ارگان شهرداری تهران) تأکید کرد: بخشی از جامعه ایران دچار حس خشم و بخشی حس تنفر شده است!

او گفته بود: خیلی‌ها فکر می‌کنند حاکمان قصد ندارند مسئله‌ای را حل کنند یا حل‌کردن بسیاری از مسائل به نفع‌شان نیست. این وضعیت مردم را آزرده است. ایده من این است که با ادامه این وضعیت آدم‌ها 3 مرحله را طی می‌کنند. آدم‌های جامعه الان ناراضی هستند و در مرحله اول، نارضایتی‌شان تشدید می‌شود. این آدم‌ها در مرحله دوم حالت‌شان از نارضایتی به خشم تغییر می‌کند و در مرحله سوم، خشم به تنفر تبدیل می‌شود. اگر مسائل حل شوند یا امیدی به حل آنها شکل بگیرد، طی‌شدن این مراحل ناگزیر نیست.

فاضلی که در صحبت‌های خود دائماً اصرار دارد به وجود سه‌گانه نارضایتی_خشم _تنفر در ایران اشاره کند اما جان کلام خود را اینطور بیان می‌کند که: «آدم‌ها وقتی وارد فاز تنفر می‌شوند، فقط می‌خواهند چیزی را که هدف نفرتشان است، از بین ببرند. دیگر برای تعامل مثبت جهت حل مسئله امکانی نیست و فقط هدف نفرت نباید وجود داشته باشد. نفرت خطرناک است.»[1]

جالب است که فاضلی در تمام طول این مصاحبه ولو به یک سند یا نظرسنجی متقن در این رابطه اشاره‌ای نمی‌کند و عملا مخاطبان با نظرات او مواجه هستند نه با اسناد او!

در همین حال شخص دیگری به نام فریبرز درتاج، تحت عنوان "رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران" نیز با خبرگزاری ایسنا مصاحبه کرده و در حالی که «اضطراب» را مهمترین چالش امروز سلامت روان مردم ایران عنوان می‌کند اما می‌گوید: برای فهم علت اضطراب در جامعه، نیاز به کار مطالعاتی عمیق و علمی نیست؛ وضعیت اقتصادی و تورم و گرانی و تغییر قیمت کالاها و خدمات مورد نیاز مردم همگی علت این موضوع هستند![2]

این فرد نیز نه تنها برای ادعای مضطرب بودن مردم، دلیل یا سند یا نظرسنجی خاصی را ارائه نکرده بلکه در ادامه صحبت‌های خود تصریح دارد که اساساً برای فهم خود قائل به کار علمی هم نبوده است!

*خصلت ملی ایرانیان میهمان‌نوازی نیست؛ «خشونت» است!

این قصه گویا سر تمام شدن ندارد...

حسن موسوی چلک، نفر بعدی است که با عنوان "رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران" طی یادداشتی که چند روز قبل در روزنامه آرمان ملی منتشر کرد، «خشونت» را وجه مشخص رفتار اجتماعی ایرانیان توصیف کرد و نوشت: شاید بیش از دو دهه است که خشونت در رفتار اجتماعی بین مردم شیوه بیشتری پیدا کرده است. اسیدپاشی را هم داشته‌ایم که دیگر آخر خشونت است.

او همچنین تصریح می‌کند: در واقع برنامه‌ریزی‌هایی که انجام می‌شود آنطور که باید اثرگذار نبوده و مردم باید خودمراقبتی را برای کنترل خشم سرلوحه رفتارشان قرار دهند![3]

و دردآور اینکه موسوی چلک هم برای ادعاهای خود عملا سندی غیر از "خودتان که می‌دانید" و "خودتان که می‌بینید"! ارائه نکرده بود و از طرفی گویا نمی‌دانست که معضل اسیدپاشی که در همه کشورهای جهان وجود دارد به هیچ وجه در ایران شیوع ندارد.

*آمارهایی که ادعاهای ناامیدان را نقض می‌کند/ انتقاد رهبر انقلاب از القای ناامیدی

جدای از اینکه این ادعاها و سخنان سیاه‌نمایانه نیاز به پیمایش دقیق و ارائه اسناد متقن دارند اما در وادی نظر و در فضایی که بتوان دلایلی را در مقابل این حرف‌ها ارائه کرد؛ گفتنی‌های زیادی وجود دارد...

پلیس ایران بعنوان یک منبع ارائه آمار رسمی از کاهش جرایم خشن خبر می‌دهد.[4]

میزان «خودکشی» در ایران نیز کمتر از نصف میانگین جهانی است[5] و گفته می‌شود رتبه کشورمان در این زمینه 154 است.

در بحث شور و نشاط اجتماعی و یا امیدوار بودن یا نبودن ایرانی‌ها نیز علیرغم تمام مشکلات اقتصادی اما شاهد رخدادهای جالبی مثل افزایش مسافرت‌های داخلی و خارجی مردم، رونق بازار برندهای داخلی و خارجی، گسترش فعالیت‌های ورزشی، افزایش فروش کتاب، رونق جشن‌ها و مناسک مذهبی و ملی مثل عید نوروز و محرم، رکورد شکنی فروش فیلم‌های سینمایی، سولد آوت شدن کنسرت‌ها و... هستیم.

رخدادها و آمارهایی که عده‌ای اصرار دارند آنها را نبینند تا حرف‌هایشان در تأکید بر فروپاشی جامعه ایران و خشمگین و ناامید بودن مردم باورپذیر به نظر بیاید.

در خاتمه البته لازم به ذکر است که مقام معظم رهبری به تازگی در بیانات خود در دیدار با خبرگان ملت تأکید کرده که "جمهوری اسلامی در قله‌ی عزت قرار دارد و مایه‌ی افتخار و مباهات برای اسلام است".

ایشان همچنین فرمودند: دشمن تلاش زیادی را برای سست کردن عزم و اراده‌ی مردم و ناامید کردن آنان به کار بسته است که باید در مقابل، عزم و اراده‌ی ملی تقویت شود و این مهم نیز، با دستور امکان‌پذیر نیست بلکه با استدلالهای صحیح و با حضور به‌موقع صاحبان فکر در میان مردم محقق میشود...

رهبر انقلاب همچنین با انتقاد از برخی افراد که در سخنان خود و یا در فضای مجازی مردم را مأیوس میکنند، تأکید کردند: پرهیز از ناامید کردن مردم از مهم‌ترین کارها است، چون اگر امید نباشد هیچ کار بزرگی انجام نمیشود؛ البته امید به آینده یک امید کاذب نیست، بلکه آینده‌ی کشور واقعاً روشن و امیدوارکننده است. [6]

برخی محافل تحلیلی از این می‌گویند که خواص و رسانه‌های کشور بایستی کارنامه قابل ارائه‌ای در مبارزه با القای ناامیدی از سوی جریان سیاسی خاص و متعلقین آنها داشته باشند و اصطلاحا با حلوا حلوا گفتن دهانی شیرین نخواهد شد.

فی‌الجمله همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند؛ این مقوله باید در کارنامه خواص و رسانه‌های صاحب فکر مشخص باشد که معدل آنها در ارائه استدلال‌های صحیح برای ردّ ناامیدی و ایجاد امیدواری معقول در میان مردم و افکار عمومی چیست؟!

***

1_http://newspaper.hamshahrionline.ir/id/85318

2_https://www.isna.ir/news/98073021720/

3_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/main/272902

4_ https://www.isna.ir/news/96090804138/

5_ www.irna.ir/news/83510012/

6_ http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=43551

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 40
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • امیر IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    46 11
    پس چرا من سخن جامعه شناسان ناامید را بیشتر به چشم میبینم و حس میکنم؟؟؟
    • IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      6 5
      بله بخاطر اینکه دولتی کدخدا محوری که با شعار تدبیر وامید روی کار امد متاسفانه در همان شعار زدگی دوران انتخاباتی خودباقی مانده است بجای انکه از اندوخته های داخلی کشور که قشر با انگیزه و ساعی جوانان کشور در ساختن وامید استفاده کند نشسته تا کداخدایش کاری کند کارستان ... اما نمیداند که خدا ، کدخدایش را بیامرزد.. یا بقولی گر اگر طبیب بودی سر خود دوا نمودی ..
  • جبران IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    22 17
    جالبه مشرق از امید حرف میزند. کمی با خودمان صادق باشیم. از فردای انتخاب روحانی شماها برای نا امیدی مردم سنگ تمام گذاشتید، جای دوری نرویم همین سایت خودتان را مرور کنید. چطور با مطالب درست و نادرستتان مردم را نا امید کردید.یک بار شد از دولتی که منتخب اکثر مردم بود حمایت و در جهت اتحاد و آشتی ملی مطلبی را بنویسید. شما ها هر روز می نویسید دولت 6 سال است که کشو را تعطیل کرده و امید مردم را نا امید کرده. حال چه شده حرف سه نفر روانشاس و جامعه شناس را به کل روانشناسان وجامعه شناسان تعمیم دادید؟ روانشناس و مددکار فردی است که در بطن جامعه است و با مردم در ارتباط است مدام در تحقیق میدانی به سر می برد مثل شما پشت لبت تاب ننشسته اگر حرفی میزند از روی علم و آگاهی است. اگر غلط می گوید و شما آمار دارید این نتیجه تلاشهای همین دولت و ورزارت خانه های رفاه و ورزش و .... است و خودتان تمام مطالبی که علیه این دولت نوشته اید را رد می کنید. اگر راست می گویند نیاز به تخریب و علوم روانشناسی و جامعه شناسی نیست بگذارید حرفشان را بزنند و بروید از نزدیک بپرسید چرا این حرف را زدید؟ دلیلش چیست؟ شما استاد نعل وارونه و دوگانه گی هستید. از صبح ناامیدی تزریق می کنید تا رقیب را زمین بزنید بعد از کسی که نامیدی را به شما نشان می دهد، انتقاد می کنید؟؟عجیب نیست؟؟
    • DE ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
      9 0
      ۱۸:۱۹...شما ها هر روز می نویسید دولت 6 سال است که کشو را تعطیل کرده و امید مردم را نا امید کرده..../حق با این کاربر است از روزی که دولت روحانی آمد اعتبار پاسپورت ایرانی زیاد شد. بیش از هشتاد میلیون ایرانی سرکارند.ارزش پول ملی دهها برابر شده.کلیه تحریمها بالمره ودریک روز برداشته شده تمام کارخانه هاییکه درزمان احمدینژاد منحل کرده بودند راه اندازی شده بیش از چند میلیون مسکن ساخته شده....صدها میلیارد دلارخارجی در ایران سرمایه گذاری شده...هَزاران ال ۳۰ ال۴۰ ال۵۰ روز یکشنبه بازشده ...مشرق به جهنم که از این پیشرفتها خبرنداری.کلا سایتت تحتیل است.
    • IR ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      10 3
      مگر اقدامات روحانی جز در جهت افزایش ناامیدی بوده است؟ این همه تحقیر شدن و این همه زبان التماس و سازش و این دولتی که به جای ایجاد اشتغال و مسکن فقط رقاصی و برهنگی ترویج می کند آیا باید گفت دارد امید ایجاد می کند؟ بگویید که عامدانه امید را از بین بردید و بعد هم فریاد زدید مردم ناامیدند و منظورتان تحریک به شورش بود.
    • IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      8 1
      ج...به گفته منابع رسمی انگلیس، روزانه به‌طور متوسط دو حمله اسیدپاشی در انگلیس صورت می‌گیرد و به همین دلیل، در چند سال اخیر این کشور به مرکز اسیدپاشی در جهان تبدیل شده است.. بر طبق گزارشی که در رسانه‌های بریتانیا در سال‌2010 منتشر شده است، تنها 1800‌مورد اسیدپاشی در انگلستان روی داده است. به گفته منابع رسمی انگلیس، روزانه به‌طور متوسط دو حمله اسیدپاشی در انگلیس صورت می‌گیرد ..... متاسفانه بعد از تحمیل دولت به اصطلاح تدبیر وامید از طرف جریان اصلاحات که با تزویر و نیرنگ همراه بود واین جریان که در واقع خواستش انتقام گیری از مردم در مقابل فتنه سال ۸۸ بود با اینکه میدانستند رقیب ؛دولت تدبیر وامید چنانچه پیروز شوند عملکرد بسیار قوی و بهتری در مقابل هجمه ها وتوطعه های برنامه ریزی شده خارجی و حتی داخلی از خود نشان خواهد داد و حتما مردم از رفاه بیشتری برخوردار خواهند شد اما با تبلیغات گسترده و ناجوانمردانه شروع به رقیب هراسی از منتخب خود نمودند جالب اینکه بیشترین ایراد را خود اصلاح طلبان برای تحت فشار قرار دادن وامتیاز گرفتن از دولت منتخب خودشان را دارند ومنتقدین با ارامشی که دولت متضرر نشود انهم برای اینکه کشور را از اسیب های عمد یاغیر عمد نجات دهند از سر دلسوزی انتقادهایی کارشناسانه انجام میدهند واین مهم برای مردم کاملا به روءیت رسیده است حالا با اینهمه بی تدبیری که از منتخب اصلاح طلبان دیده شده است ایران در رتبه چندم خشونت قرار دارد چرا جریان های واداده دوست دارند ایران را کشور خشونت معرفی کنند امار کارشناسی شده خشونت از طرف چه کسانی صادر میشود؟ چرا اینهمه اصرار به کشاندن خشونت در کشور دارند از خشونت حاصله در کشور چه کسانی سود میبرند؟ ایا داریم به انتخابات نزدیک نزدیک میشویم؟ ایا دوباره قرار است سر ملت کلاه گذاشته شود !!
    • IR ۰۳:۲۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
      0 0
      فتنه شاید روزگاری اهل ایمان بوده باشد/ آه این ابلیس شاید روزی انسان بوده باشد/ فتنه شاید در لباس میش، گرگی تیز دندان/ در لباسی تازه شاید فتنه چوپان بوده باشد/ فتنه شاید کنج پستوی کسی لای کتابی؛/ فتنه لازم نیست حتماً در خیابان بوده باشد/ فتنه شاید در صف صفِین می جنگیده روزی/ فتنه شاید در زمان شاه، زندان بوده باشد!/ فتنه شاید با امام از کودکی همسایه بوده/ یا که در طیّاره ی پاریس_تهران بوده باشد/ فتنه شاید تابی از زلف پریشان نگاری/ فتنه شاید خوابی از آن چشم فتّان بوده باشد/ فتنه شاید اینکه دارد شعر می خواند برایت؛/ وا مصیبت! فتنه شاید از رفیقان بوده باشد/ ذرّه ای بر دامن اسلام ننشیند غباری/ نامسلمانی اگر همنام سلمان بوده باشد/ دوره ی فتنه است آری، می شناسد فتنه ها را/ آنکه در این کربلا عبّاس ِ دوران بوده باشد/ فتنه خشک و تر نمی داند خدایا وقت رفتن/  کاشکی دستم به دامان شهیدان بوده باشد/
  • IR ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    41 2
    به جای اینکه به روانشناس ها گیر بدی به مدیران کشور گیر بده که اعصاب مردم و جامعه رو اینطور متشنج کردند
  • IR ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    3 10
    لابد منظورشان تنفر از امریکاست، وحتما قرار است به اونجا پناهنده شن
  • امین IR ۱۸:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    9 11
    جامعه ایرانی ازروانشناسا ن وجامعه شناسان نا امید شدیدا متنفر است به اندازه‌ای که از خدا می خواهند سر به تن این افراد نباشد.
  • NL ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    10 1
    اگر صد میلیون ریاضیدان را جمع کنید و یک به یک و جداگانه بپرسید 2*2 چند میشود ؟ مطمئناً عدد 4 را پاسخ می دانند . حالا تبانی است ؟ اینکه شما جامعه شناسی را بدون فرمول یاد گرفته اید به جامعه شناس ربطی ندارد .
  • IR ۱۹:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    10 5
    ممنون که باب صحبتو باز کردین من روانشناسمبا درجه ممتاز از بهترین دانشگاه قصد خودنمایی ندارم ولی تجربمو میگم وقتی شما از ساعت پنج بشینی پای بی بی سی و شش بشینی پای وی او ای مثل ی بیسواد و کم سواد تحلیل عوامگرایانه گوش بدی سطح فکرتم میشه عوامانه چن سوادشم نداری فارین افرز میدلیست ای و و هیل بخونی که درمورد امپراتوری فارس از هندو کش تا سواحل مدیترانه و شمال افریقا چیزی بفهمی بعد واسطه خوبی بشی که مردمتو از نظر ذهنی برای شکوه ایران اماده کنی بدتر دنبالرو میشی دنبالرو صدای امریکا و وطن فروشای ریز و درشت مثل زم خب اخرش میشی ناامید چن تو نقش هادیو بازی نمیکنی نقش دنبالرو و پیرو کورو کر لندن واشنگتن ریاضی خب از کوزه برون همان طراود که دروست کوزتو کی پرکرد منوتو خب منوتو چه سوادو معلوماتی دارن جز خوشگلی هیچی پس توبا هیچی پری پس هرچی میبینی هیچی نمیبینی چون کوری و بصیرتتو بی بی سی و دوستان دزدیدن
    • IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      3 4
      همین ترویج یاوه های امپراطوری پارس هدفی جز ایجاد حس بدبینی و ناامیدی نسبت به شرایط فعلی ایران و ایجاد نفرت های قومی و مخصوصا نسبت به اسلام و فرهنگ اسللمی ایرانیان ندارد. آیا شده مثلا یکبار هم از شکوفایی علمی و فرهنگی ایران اسلامی بگویید؟ ابدا و کلا. همه کارتان شده یک جمله از افلاطون و ناپگلئون و بودا و.. پیدا کنید بالایش بنویسید کوروش!
  • امین CH ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    31 3
    وا مگه شما می زارین یه امار و یه تحقیق درست درمون انجام بشه بیاد بیرون ، اسرار شما برای القای این که همه چی گل و بلبله چیه ؟
    • IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      1 1
      اسرار نه اصرار ، بیسواد
  • IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    27 2
    همه چیز گل و بلبله
  • IR ۱۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    4 1
    یک روانشناس یا چند روانشناس نمی توانند کار سازمان آمار را به تنهایی انجام دهند ، تا زمانیکه آمار خودکشی در همه ی سنین ، آمار مهاجرت و آمار ضزب و شتم و آمار استفاده از قرص های ضد افسردگی ، آمار اعتیاد و.... از سوی نهادهای ذی ربط در اختیار اندیشمندان قرار نگیرد ، ایشان ناچارا از نمونه های جوامع پیرامون نتیجه گیری خواهند کرد .
  • FR ۲۰:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    3 5
    زنده باد اصلاجطلبی. خب ما هم همینو میگیم همیشه، سفر خارج و سولد اوت شدن کنسرت و سینما و مهمونی خیلی مهمتره از اقتصاد. حالا هم که مشرق موافقه این امور هست. برای یک جامعه امیدوار باز هم به اصلاحات رای خواهیم داد.
    • IR ۱۳:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      4 0
      این یعنی فریب دادن مردم که غمهایشان را فراموش کنند به جای آنکه مشکلاتی مانند تورم و بیکاری را حل کنند.
  • IR ۲۰:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    5 3
    دقت کنید که مردم افزایش خشونت را می فهمند نه خود خشونت را. مثلا یک سطح خشونت ثابت در افغانستان و مکزیک عادی است و مردم دیگر آن را عجیب نمی دانند. اما در ایران خشونت در طی دهسال اخیر به طرز بی سابقه ای افزایش یافته است. کافیست به آمار خودکشی، قتلهای عشقی و ناموسی، تجاوزها، درگیریهای خیابانی و.. دقت کنید. درست است که هنوز حتی نسبت به آمریکا خشونت در ایران کمتر است اما مردم ایران به خوبی دارند افزایش آن را حس می کنند. این هم که دولت عامدانه در پی عصبانی کردن مردم و شوراندن آنها علیه نظام است هم یک نظریه است که مدارک بیشماری برای اثباتش وجود دارد.
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    8 5
    کاملا درست گفتن شما چشتون باز کنید
    • جامعه شناس IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      1 3
      آره درست گفتند. رو هوا. اسناد و مدارکشون کو؟ خیر سرشون مثلا دانشمندند!!
  • IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    2 20
    مردم که نا امید هستند چشم باز کنید میبینید. به نظرم کشور باید زیر مدیریت خود رهبری برود وگرنه با این مسؤلان بی عرضه به جایی نمیرسیم زمان احمدی مردم امید بیشتری داشتن چون اقداماتی برای حل مشکلات مردم صورت می‌گرفت ولی الان چی! . مسئول باید مدیر خوبی باشه نه واداده غربی.
  • روانشناس IR ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۶
    7 2
    نویسنده این متن کیه و با چه پشتوانه. تحصیلات و تخصصی داره برای خودش می‌بره و میدوزه. در کل متن اثری از نام نویسنده و ... ندیدم در ثانی تحقیقات دانشگاهی بسیار زیادی در دانشگاههای کشور انجام شده فقط کافیه یه سری به کتابخانه دانشکده های روانشناسی بزنید. اگر کمترین مطالعات آکادمیکی نویسنده این متن در روانشناسی و جامعه شناسی داشت به خودش اجازه نمی‌داد هر حرفی رو به عنوان واقعیت نوشته و با شارلاتان بازی منتشر کند. متاسفانه در کشور ما ماموریت بعضی از افراد از جمله این نویسنده انتشار یاس با استفاده از تکنیک های ژورنالیستی است
    • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      0 3
      حالا خوبه دوست خودتون تو متن گفته ما روانپزشکای سیاسی اهل کار علمی نیستیم!
  • حسین110 IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    4 4
    با همه احترامی که برای مشرق قاءلم اما این حرفتون کاملا اشتباه من خودم واقعا از اکثر نهادها عصبانیم و خشمگین دیگه این دلیل برا من کامل درسته
  • IR ۰۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    0 0
    نظری ندارم! خودم هرازچندگاهی درگیر آنم.
  • IR ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    1 2
    میگن تحریم راحته اما ترحیم سخته
  • IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    3 1
    بنظر من هم جامعه شناسان درست میگویند شاید صد در صد درست نباشد ولی بخش قابل توجهی از این سخنان جای تامل و بررسی دارد
  • حمیدرضا IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    0 1
    باسلام عرض ادب و احترام ضمن تبریک سالروزهای آغاز امامت امام زمان عج از مصداق زیباترین دعا ها *** اللهم عجل لولیک الفرج و العافیة و النصر *** فارغ از تمام ذهنیت های نظر دهندگان و خوانندگان محترم ای گزارش بطور یقین و 100 در صد اصل این گزارش صحیح است و اراده کاملا هدفمندی نه تنها سعی بلکه کاملا هوشمند و بطور سیستماتیک در حال ضد ارزش سازی است و فراتر از دو دهه سالی میباشد . التماس دعا .
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    5 1
    من یک راننده تاکسی هستم و تا قبل از راننده تاکسی شدن در چند ماه پیش، فکر میکردم در مورد ناامیدی و فساد در نسلهای جوان سیاه نمایی میشود ولی متاسفانه نامیدی بخاطر شرایط بد اقتصادی و سرخوردگی از بابت فساد بیداد میکند اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    0 0
    نحوه صحبت امام جمعه با تاکید بر ناامیدسازی و مطرح کردن فساد و عدم پیگیری فساد متمرکز است. انگار تاکید شده مردم را روانی و ناامید کنند. فقط مبارزه با پیرزن و چرچیل برای دستیابی به استقلال و خودکفایی لازمه
  • IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    4 2
    از هر ۱۰نفر حدود ۷ نفر رسما افسرده اند و نمیخندند.
    • BE ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
      4 4
      نود درصد روانشناسها هم اسکل هستند ،د نباید زیاد بری پیش اینا ، بدتر ناامیدت میکنن
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
    1 1
    خیلی چیزها ممکنه بخشی از پروژه ناامیدسازی باشد
  • IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    1 1
    از روانشناسانی که اربابان غربی شان برای توجیه اقدامات شنیع بزرگانشان، همجنس بازی را که (قبلا جزو اختلالات روانی محسوب می شد) از فهرست اختلالات روانی خارج کردن انتظار اخلاقیات نداشته باشید
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    1 0
    چند نکته درباره این موضوع به ذهن میرسه: اول روانشناسی و کلا علوم انسانی علوم قطعی نیستند و برای همین حرفشان حجیت ندارد بلکه احتمال است مثلا اگر کتاب اختلالات روانی را ببینید مدام در حال رنگ عوض کردن و تا الان 5 بار تغییرش دادن. ثانیا در خود روانشناسی به مساله سوگیری و برداشت شخصی و حتی نتیجه گیری مغرضانه مطرح است چنانکه که مساله پایین بودن هوش سیاه پوستان نه نتیجه تحقیق که صرف اغراض و کینه محققان بود نه واقعیت ولی این مساله را در جامعه امریکا جاانداختند و افکار مردم را منحرف کردند. سوم در کتاب روش تحقیق (ترجمه دکترنصر) علمی بودن تحقیقات روانشناسی و ... زیر سوال برده شده است چرا که در پایان نامه و تحقیقات دانشگاهی به جای رفتن به سراغ مردم، به سراغ نمونه های دم دست(دانسجویان) می روند و لذا این تحقیقات قابل تعمیم به عموم جامعه نیست .** و لذا استناد این به اصطلاح روانشناسان به نظرات دانشجویان دست پرورده خود قابل تعمیم و اعتنا نیست چرا که استاد افسرده شاگرد افسرده تربیت می کند. به قول شاعر در مجلس خود راه نده همچو "کسی" را افسرده دل افسرده کند انجمنی را .
  • IR ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    1 0
    جالبه روانشناسانی که کارشان را بلد نیستن خود اپوزیسیون روانی شده اند. خب اگر ملت افسرده اند باید بی کفایتی روانشناسان لاف زن را هم به این مقوله افزود والا غرزدن را همه بلدند. چون نیک نظر کرد پرخویش در ان دید
  • IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    1 0
    نظرات روانشناسان و انتقاد از وضعیت روانی بدون هیچ کمکی به حل مساله ادمو یاد اقای زائری میندازه که لباس روحانیت پوشیده و به دین حمله می کنه. این روانشناسان هم لباس سفید می پوشن و به وضعیت سلامت حمله می کنن. خب شما این وسط چه کاره اید پس؟
  • IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۸
    3 0
    کسی که تو جامعه داره زندگی می کنه و دور شدن هر روز از آرزوهاش رو می بینه اینکه به سختی میشه لوازم روری زندگی رو تامین کرد و.... مگه میشه آدم امیدوار و خوشبین باقی بمونه!؟ شما چرا زیر بار قبول هیچ مشکلی نمی روید!؟ قدرت خرید مردم شده یک سوم دو سال قبل، مگه این مردم از سنگ و چدن هتتن!؟ احساس ندارن!؟ حق ندارن نامید و نگران بشن!؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس