قالیباف و روحانی

کسانی از اصلاح‌طلبان در حالی طی روزهای اخیر تأکید دارند مجلس یازدهم باید عقلانیت و خویشتنداری به خرج دهد که انتظار خویشتنداری بی‌قاعده از مجلس اصولگرایان در مقابل "گرانی" به هیچ وجه عقلانی نیست.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز ۰۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

*** 

"ما بودیم که مردم را به رأی ندادن تشویق کردیم"

تلخ‌تر از سوگند خوردن ۲ رئیس‌جمهور در ۱ روز!

محمدصادق جوادی‌حصار، فعال چپ و عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات مجلس یازدهم، گفته است:

"در ماجرای رد صلاحیت‌ها نیز اصلاح‌طلبان اعلام کردند ما لیست نمی‌دهیم که معنای ثانویه‌اش این بود که کسی را هم تشویق به رأی دادن نمی‌کنیم اما از مردم خواستند که اگر گزینه مناسبی پیدا کردند رأی بدهند، این تحریم نبود اما تشویق به انتخابات و گرم کردن بازار انتخابات برای اصولگرایان هم نبود؛ طبیعی است کاهش مشارکت ایجاد می‌شود!"[۱]

*در ماجرای دلیل عدم مشارکت کسانی از مردم در انتخابات، عده‌ای معتقد به کارنامه بد دولت و برخی معتقد به تحریم خاموش انتخابات و تشویق مردم به عدم مشارکت از سوی اصلاح‌طلبان هستند. مع‌الوصف اما باید دید ستاد اصلاحات چه بویی را استشمام کرده است که با این تجاهر و قدرت‌نمایی علنی اظهار می‌کند که ما بودیم که مردم را به رأی ندادن تشویق کردیم؟!

آیا ما خواهیم فهمید همانطور که ادای سوگند ۲ رئیس‌جمهور در یک روز در افغانستان مایه شرمندگی و مضحکه است؛ اظهاراتی نظیر آنچه که جوادی حصار گفته است نیز به همین سیاق مایه‌ی هشدار و تأمل است؟

اینکه جریانی با رأسی افراشته به مردم و حاکمیت بگوید من بودم که باعث کاهش مشارکت در انتخابات شدم، من بودم که همه را به رأی ندادن تشویق کردم و من بودم که نخواستم تنور انتخابات گرم شود! به این معنیست که یک طیف سیاسی در حال افتخار کردن به "خروج از دموکراسی" و معارضه با نظام اسلامی است!

مقوله‌ای که در عرف جهانی با عنوان خیانت و براندازی شناخته می‌شود و هیچ حکومتی از کنار آن به سادگی عبور نمی‌کند.

برخی محافل تحلیلی معتقدند علت این تجرّی و تجاهر ستاد اصلاحات در اعلام اینکه ما بودیم که باعث کم‌رمقی انتخابات شدیم! استشمام بوی «فتنه اقتصادی» است و ستاد جریان سیاسی خاص قصد دارد با این ژست‌ها خود را به عنوان رهبر اشرار و اغتشاشگران خیابانی که قرار است در تکرار حوادثی مشابه آبان ۹۸ به خیابان بیایند؛ معرفی کند...

قبل از جوادی‌حصار، علی صوفی از اعضای شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان نیز در اظهاراتی پیرامون همین مسئله گفته بود: در بیانیه‌ای هم که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان صادر کرد گفته شد که ما کاندیدایی برای معرفی نداریم...مردم نارضایتی خودشان را در سال ۹۶ و ۹۸ اعلام کردند و از آن زمان کاملاً محسوس بود که در انتخابات مشارکت نخواهند کرد و امیدشان را از صندوق بریده‌اند...[۲]

***

مجلس یازدهم در مقابل هیولای "گرانی" خویشتنداری کند!

غلامعلی رجایی، از فعالان اصلاح‌طلب در مصاحبه با اعتمادآنلاین پیرامون ترکیب مجلس یازدهم گفته است:

«امیدوارم با یک مفاهمه و تعقل در شرایط بدی که در حال حاضر در جریان برجام و روابط خارجی وجود دارد، بنا بر توصیه مقامات، مجلس جدید کمی خویشتنداری کند و بر این تصور نباشد که باید انتقام هفت سال گذشته را از دولت روحانی بگیرد.»

او همچنین در اشاره دیگری تصریح می‌کند: قاعدتاً مجلس باید خویشتنداری بیشتری در برابر اتفاقات از خود نشان دهد.

رجایی می‌گوید: با این ترکیبی که مجلس پیدا کرده تصور من بر این است که دولت روزهای سختی خواهد داشت. چون این افراد اغلب تجربه پارلمانی و تخصص لازم را در مسائل کارشناسی مجلس ندارند، بنابراین مدت‌ها زمان لازم است تا بتوانند بر کار خود و شرایط کشور مسلط شوند.[۳]

*حکما مغز فکری مجلس یازدهم قصدی برای وارد شدن در بازی‌های نخ‌نما و یا مقولات بحران‌زای فکرنشده‌ای مثل "استیضاح رئیس‌جمهور" ندارد. اما کشور درگیر مقولاتی است که هیچ خویشتنداری و تحفّظ غیر عاقلانه‌ای درباره آنها روادارانه نیست.

مثلا این انتظار بیجایی است که مجلس اصولگرای یازدهم در مقابل "هیولای گرانی" که به آزار مردم نشسته است؛ ساکت بنشیند، خویشتنداری کند و درباره اِهمال دولت در امر مهم "نظارت بر قیمت‌ها" سکوت کند!

اساساً مردم به اکثریت نمایندگان اصولگرا رأی دادند تا شاهد آغاز فرایند "کاهش مشکلات" باشند فلذا انتظار سکوت در این زمینه عقلانی نیست.

مقولات دیگری مثل کم‌تحرّکی دولت در قبال محور مقاومت و ضعف‌های فرهنگی دولت اعتدال نیز از جمله مواردی هستند که حتما مجلس یازدهم بایستی در کنار مقوله مهم اقتصاد و گرانی، خویشتنداری سکوت‌آمیز در قِبال آنها را کنار بگذارد...

***

پیوست‌های اقتصادی تصمیمات بهداشتی دولت کجاست؟

کسب و کار مردم آری، مراقبت کرونایی هم آری

خبرگزاری رویترز، روز سه‌شنبه گذشته طی گزارشی در اشاره به تصمیم نخست‌وزیر کنته، برای اعلام قرنطینه عمومی در تمام ایتالیا نوشت:

«از مردم خواسته شده است تا حداقل به مدت ۳ هفته فقط به ۳ دلیل "کار"، نیازهای بهداشتی و کارهای ضروری در خیابان‌ها تردد کنند و در غیر این‌صورت در خانه‌ها بمانند. هرکس هم که قصد تردد دارد باید برای این عبور، دلیل داشته باشد و اسناد خود را ارائه کند.»

بر اساس گزارش‌های رویترز، در قرنطینه عمومی ایتالیا؛ سوپرمارکت‌ها، هتل‌ها، مراکز خرید و رستوران‌ها باز هستند.[۴]

پیش از این، بخش فارسی روزنامه ایندیپندنت نیز گزارش داده بود که پلیس ایتالیا اگرچه بصورت هشداری در خیابان‌ها حضور دارد اما از ورود و خروج اتومبیل‌ها جلوگیری نمی‌کند.

*در کنار آنچه که از نحوه رفتار یک کشور اروپایی درگیر با کرونا ویروس پیرامون فرایند قرنطینه خواندیم، اشاره به این توییت اخیر حجت‌ا... عبدالملکی از اقتصاددانان مطرح کشورمان نیز ضروریست که با تأکید بر ضرورت رعایت بهداشت، اینطور نوشته بود که تعطیل کردن تولید و کسب و کار به بهانه مقابله با بیماری، بازی کردن در زمین دشمن است.

در این راستا باید بیان کرد که متأسفانه در تصمیمات دولت و ستاد مقابله با کرونا اثر چندانی از پیوست‌های اقتصادی دیده نمی‌شود و گویی نتیجه اقتصادی برخی تصمیمات مقابله‌ای هرگز در نظر گرفته نشده است!

در اشاره به پیوست‌های مذکور می‌توان به اقدام اخیر بنیاد مستضعفان از مجموعه‌های تحت نظر دفتر مقام معظم رهبری اشاره کرد که اجاره‌بهای ۲ ماه فعلی و آینده املاک خود را به مستأجرین بخشیده است.[۵]

و یا همینطور به تصمیمات ستاد سپاه پاسداران برای تأمین منابعی در جهت جبران بیکاری.[۶]

سؤال اینجاست که چرا نهادهای دولتی پیوست چندانی را برای اقدامات کرونایی خود اعلام نکرده‌اند و فقط توصیه به تعطیل کردن دارند؟

برخی افراد معلوم‌الحال در ستاد دولت که موجب بی‌تدبیری در اعلام تصمیم بدون پیوست گرانی بنزین شدند و به این وسیله اغتشاشات آبان‌ماه ۹۸ را رقم زدند؛ در ستاد تصمیم‌گیری برای کرونا نیز تداخلاتی دارند و این مسئله نگرانی‌های عمده‌ای را برای تحلیلگران فراهم آورده است.

چه اینکه با یک نگاه ساده به اخبار سایر کشورهای درگیر کرونا به روشنی دیده می‌شود که مقامات آن کشورها تأکید زیادی بر سالم ماندن ساختار اقتصادی بعنوان رکن بایستگی کشور دارند اما میزان توجه دولت آقای روحانی به اقتصاد در خلال اقدامات ضد کرونایی مشخص نیست و نمی‌توان هیچ تخمین خاصی از آن به دست آورد...

***

۱_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-۸۷۸۳۵۸

۲_ mshrgh.ir/۱۰۵۰۰۸۷

۳_ https://etemadonline.com/content/۳۸۹۳۷۸

۴_ https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy/italy-wakes-up-to-deserted-streets-in-unprecedented-coronavirus-lockdown-idUSKBN۲۰X۱۱D

۵_ mshrgh.ir/۱۰۴۹۷۰۳

۶_ mshrgh.ir/۱۰۴۹۹۷۳

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    21 57
    آخه به چه چیز این حکومت باید دلخوش بود که بری پای صندوق رأی؟؟؟ تورم و گرانی و بیکاری افسار گسیخته و پراید هفتاد تومنی؟؟
    • IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
      39 9
      به این که این حکومت هنوز امثال تو را تحمل می کند.
    • IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
      63 0
      اولا گرانی تورم بیکاری جوانان وفساد نتیجه اعتماد مردم و رای به یک جریان خاص میباشد و ربطی به حکومت ندارد دوما چهار سال اول دولت منتخب جریان خاص را مردم دیدند ودر دور دوم متاسفانه همان تکرار اشتباه های تاریخی دوباره بود که تاوانش را دارند پرداخت میکنند در همه جای دنیا چنانچه مردم دچار تزویر فریب ونیرنگ شوند و قادر نباشند سره از ناسره را تشخیص دهند دودش در چشم خودشان خواهد رفت واین موضوع در ایران هم صدق میکند تا صدسال اینده هم اگر مردم تشخیص ندهند که ما خودمان میتوانیم ونباید به بیگانگان اعتماد کرد وضعیت همین و روز به روز بدتر و سخت تر خواهد شد اما اتحاد مردم مقاومت و تلاش وافر برای عبور از شدائد وسختی ها ... راهی که بسیاری از کشورهای در طول تاریخ بشریت ازموده اند رفتند وتوانسته اند را باید در پیش رو قرار دهیم غیر از این همه باطل و سرانجامی در پی نخواهد داشت ،اینکه بیخیال انتخابات شویم هم درست نیست چون سرانجامش به دیکتاتوری همان عده که مردم را تشویق به رای ندادن میکنند ختم خواهد شد
    • IR ۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
      59 0
      شلغم چه ربطی به حکومت داره خودتون رای دادین به این دولت فاجعه ملی
    • IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
      39 0
      این حکومت بیش از سی سال دسپخت پدران و اقازاده هائی که هنوز طلبکارند و فریب خورده اهئی مثل شما بوده است
  • سید IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    78 20
    اصلاح طبان تهوع آور ادامه همان خس و خاشاک فتنه 88 هستند!
    • IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
      5 15
      چرا تو موجود نفرت انگیز کرونا نمیگیری از دستت خلاص شیم؟
    • IR ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
      0 2
      ببند
    • رامین IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
      1 0
      خطاب به 11:46، موجود نفرت انگیز تو هستی که از مشتی غربگدای بی هویت طرفداری می کنی بدبخت.
  • مهدی IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    19 9
    رجائئ محترم شما اصلاح طلبان که خودتان را خیلی بالاتر از همه میدانید به غیر از گرانی و بدبختی چه تجربه ای داشتید و به رخ دیگران می کشید شماها یه مشت ... فروش هستید که حسابهای بانکی شما در آمریکا و اروپا رو شده و از جان این ملت مثل زالو کشیده اید و مردم را بدبخت کردید و حالا شما به کدام تجربه خود می نازید که می گوید کاندیداهای تازه تجربه لازم را ندارند اولا اکثر آنها نماینده هستند دوم آنها در پستهای دولتی وزیر و یا پستهای بالاتری داشتندفقط اینو بگو که اینها دزد و خائن نیستن این شما را می سوزاندو بروید گورتان را گم کنید بی شرفها.
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    4 7
    جناب حصاری این هنره دولت قبلی بود که شرایط رو به شکلی پیش برد که مشارکت های حداکثری رو تقریبا درهمه انتخابات رو رقم زد و این بی هنری دولت شما بود که زمینه کاهش مشارکت را رقم زد .
  • IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    0 0
    مگه تو آلبانی از سازمان دلت خوشه .که رای ندادی به درک که می خواهی رای بدی یا ندی ما که کار خودمون رو کردیم.
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    0 0
    این صحبت اصلاح طلبان یعنی خود شیفتگی و عدم تعهد به وظایف سیاسی. از طرفی اگر رای بیاورند وضعیت و انتخابات را قبول دارند. و اگر رای نياورد حاضرند کشور را به آتش بکشند و هیچ چیز برایشان مهم نیست.
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    1 0
    رجایی می‌گوید: «با این ترکیبی که مجلس پیدا کرده تصور من بر این است که دولت روزهای سختی خواهد داشت. چون این افراد اغلب تجربه پارلمانی و تخصص لازم را در مسائل کارشناسی مجلس ندارند، بنابراین مدت‌ها زمان لازم است تا بتوانند بر کار خود و شرایط کشور مسلط شوند.» سوال من از آقای رجایی این است: چند نفر از لیست امید در تهران و شهرستانها که برای مجلس فعلی رای آوردند تجربه پارلمانی داشتند؟؟!!
  • میانجی SE ۱۵:۲۵ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۱
    1 0
    روحانی را با اشی یا عبدالله طاق میزنیم جهانگیر را اشانتیون میدیم
  • SE ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۲۲
    2 0
    از نظر اصحالات عقلانیت یعنی وادادگی در برابر استکبار، ملاطفت با سوداگران اقتصادی و رانت خواران و خواصه خوران؛ چون خودشان از همین قماش هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس